BLOG

LEAN COFFEE #1

21.04.2020

Dnes tedy 21.4.2020 proběhl historicky první setkání příznivců lean metod s názvem Lean Coffee a ačkoli se původně přihlásilo 19 lidí, tak ve finále nás bylo 5. Ačkoliv původně byly přihlášeny dvě dámy, tak se jim nepodařilo domluvit s technikou a tak nás po krátkém trápení opustily.

Zlepšování je proces, který přináší změny. Změny jsou lidmi odmítané, protože se jich bojí. Bojí se jich proto, že neví co je čeká a mají pocit, že ztrácí nějakou jistotu. Lidi mají rádi jistotu.

KAIZEN

10.02.2020

Pro někoho modla, pro někoho sprosté slovo. Kaizen si buď zamilujete, nebo ho nenávidíte. O kaizenu se toho napsalo opravdu hodně a kromě informací na internetu je i spousta knih.

Velké nadnárodní společnosti i samoobsluha ve vaší čtvrti mají přinejmenším jedno společné: systém vizualizace a standardizace. Na světě asi neexistuje společnost, která by nemohla vydělat na vylepšení organizace práce a pohybu materiálu. Přestože řídit distribuční centrum s podlahovou plochou několika tisíc čtverečních metrů bude organizačně...